Tillbaka

Har kommit till ro på ny ort, idag är visst inte socialismen eller islam den största fienden i samhället, nej den stora fienden är HÖGEREXTREMISM. Hur överraskad man blev...
20.08.2011 kl. 23:55

lägger ner

fortsätter på twitter under namnet socialiten1
26.04.2011 kl. 00:11

politikertal...

 

bor du i nylands valkrets och vill slippa oförståeligt politikertal? rösta på jussi . Denna reklam är inte sponsrad av nån annan än mitt samvete

17.04.2011 kl. 04:04

PerSut perkkele

08.04.2011 kl. 20:01

en gammal anteckning från -09 som duger änn idag, siffrorna har troligen bara stigit

Nokia gjorde 492 MILJONR € VINST, eller som dom snåla borgarna säger, BARA 492 MILJONER € VINST, så nu ska det sägas upp folk, HUR TÄNKER BORGARBRACKORNA EGENTLIGEN??? Jag börjar spara när kontot är s.g.s. tomt men om det blir pengar över behöver man ju int spara... Aijo det var ju det med att dela ut fyrk åt höger och vänster åt borgarna som är ideen med att ha ett företag.

Vad göra för att borgare inte skall tjäna någonting?

1: generalstrejk, om ingen tillverkar någonting åt dom så blir dom utan vinst vilket leder till att dom måst fundera om.

2: bojkott, om man int köper deras saker leder det till att dom inte tjänar någonting vilket tyvärr leder till uppsägningar (vilket ju inte är någonting som vi vill uppnå men genom revolution kan man vända på steken).

3: revolt, om vi kastar om rollerna så att borgarna inte styr mera utan fabrikerna styrs från fabriksgolvet, leder till att vinsterna går till arbetarna vilka i sin tur hoppeligen inte blir borgare utan kommer ihåg hur det var att vara en arbetare utan bestämmanderätt.

Så svaret på att lösa den ekonomiska krisen är inte att lyssna på borgarnas lögner och profitbegär utan att vara solidarisk med alla andra som sitter i samma situation, talas det om permiteringar på ditt jobb? svara med strejk, samt kräv en bojkott av den firmans varor, hjälper inte det finns det bara en utväg kvar, varför låta en liten procent eller promille av världens befolkning avgöra ditt öde?
27.03.2011 kl. 02:32

Vår tid, vårt land

http://arenan.yle.fi/video/1300892345383

Det var där jag en gång föddes det var där jag fick mitt namn.

 

Så går refrängen, jag är inte född i finland och jag har inte fått mitt namn här. Sången borde vara emot intollerans men enligt mej är den för, i.o.f.s. såg jag christel liljeström dela valpakat med timo rope, verkar som att SFP, folktinget och våra kära sannfinländare sitter i samma båt... Det här vore en mer passande låt då åt deras valförbund: 

 

Eller har jag missat vad SFP står för, är det möjligen SannFinländskaPartiet? Kära artister från folktingets rasistsammandragning, svara på denna fråga, står ni på riktigt bakom orden ni släpper ur er mun?

24.03.2011 kl. 20:13

Radioaktivitet

13.03.2011 kl. 21:28

Kärnkraft...

Civila olyckor:

1950-talet [redigera]

 • Chalk River, Kanada
 • Kyschtym, Ryska SFSR, Sovjetunionen
 • Sellafield, Storbritannien
 • Simi Valley, Kalifornien, USA
 • Knoxville, Tennessee, USA

1960-talet [redigera]

 • Idaho Falls, Idaho, USA
 • Charlestown, Rhode Island
 • Monroe, Michigan, USA
 • Lucens, Schweiz
 • Rocky Flats, Colorado
 • Ågestaverket, Sverige

1970-talet [redigera]

1980-talet [redigera]

 • Saint-Laurent, Frankrike
 • Tsuruga, Japan
 • Buenos Aires, Argentina
 • Gore, Oklahoma, USA
 • Tjernobyl, Ukrainska SSR, Sovjetunionen
 • La Hague, Frankrike
 • Decatur, Georgia, USA
 • Vandellós 1, Spanien

1990-talet [redigera]

 • Sewersk, Ryssland
 • Tōkai-mura, Japan
 • Blayais, Frankrike

2000-talet [redigera]

2011 Fukushima, Japan

Militära olyckor:

1950-talet [redigera]
 • 29 september, 1957 – Ett kylsystem på upparbetningsanläggningen Mayak nära Chelyabinsk i Ryssland falerade. Detta ledde i sin tur till att en tank med radioaktivt avfall överhettades och exploderade. Enligt beräkningar motsvarade explosionen 75 ton av TNT (310 GJ) och gav ifrån sig 20 MCi (700 PBq) vilket utsatte 124,000 till 270,000 människor för farligt höga nivåer av strålning. Lite är känt om denna olycka, det mesta är hemligstämplat.

1960-talet [redigera]

1970-talet [redigera]

 • 12 april, 1970. Den sovjetiska ubåten K-8 av November-klass fick, mitt ute på Atlanten, problem med sitt nukleära framdrivningssystem. Besättningen försökte kasta en lina till ett sovjetiskt fartyg men misslyckades. Ubåten sjönk och 52 personer omkom.

1980-talet [redigera]

12.03.2011 kl. 23:08

Att nöja sig

Vad krävs för att folket skall nöja sig med mindre? På 80-talet var många nöjda, lönerna var lägre men den sociala tryggheten fanns, skolorna fungerade, sjukvården fungerade, den nordiska socialdemokratin fungerade. På 90-talet hade många börjat få mera pengar vilket ledde till att man ville ha lika mycket som grannen vilket ledde till en "lama", politikerna började spara överallt, inom utbildning och sjukvård främst. På slutet av 90-talet hade ekonomin återhämtat sig men vad gjorde man? Jo man satsade såklart inte på att arbeta bort alla inbesparingar som hade drabbat utbildning och sjukvård utan satsade på att låta dom rika bli rikare, för vad vore ett samhälle utan samhällsklasser?

 Lite spanskaträning (:

 

02.03.2011 kl. 17:37

Att bygga ett välfärdssamhälle från ruinerna kräver:

-högre skatter åt över och medelklassen

-kapitalinkomster räknas inte som lön och beskattas dubbelt upp

-lägre skatter åt låginkomsttagare

-barnbidrag betalas lika som studiestöd, mindre åt de rika

-barnbidrag är inte en inkomst

-lägre löner åt riksdagsmännen, det leder till att man jobbar där för att man vill, inte för pengarna

27.02.2011 kl. 06:15

Kärnkraft

Foto: Fortum

Kärnkraft

Ångläcka på Lovisa kärnkraftsverk

Publicerad: 19/02 14:40 ›uppdaterad: 19/02 14:44

En ångläcka fick kärnkraftsverkets ena reaktor att stängas ner för reparation under lördagskvällen. – Ingen fara för allmänheten, säger platschef Ulf Lindén.

 

Den mindre ångläckan skedde på sekundärkretsen av reaktorn och innehåller inte någon radioaktivitet. Trots att den inte ska utgöra någon säkerhetsrisk inleddes en nedstängning- och nedkylningsprocess vid halv två tiden på lördagens morgon.

 

Ångan har orsakat problem med hög fuktighet i ett känsligt område med mycket elektronik.

 

– Vi var tvungna att stänga ner produktionen för att få bukt med fukten och reparera, säger Ulf Lindén.

 

Ännu vet de inte orsaken till läckan men de hoppas kunna utföra reparationer under lördagskvällen för att starta upp reaktorn på söndag morgon. Den andra reaktorn kör på full effekt utan att påverkas.

 

– En ångläcka av det här slaget är mycket ovanligt, men vi arbetar på att få i gång produktionen så snabbt som möjligt.

 

Det är andra gången på ett år som det uppstått problem med sekundärkretsen. Ett snabbstopp skedde på samma reaktor i juli 2010.

 

Kärnkraftverket invigdes redan 1977 och livslängden för de båda reaktorerna är fram till 2027. Förra året producerade Lovisa 7,7 terawattimmar (TWh) elektricitet.

 

Det är osäkert om driftsstoppet kommer påverka elpriset.

 

HBL

 

****taget från hbl.fi****

 

Intrssant hur deras sista fundering är om elpriset kommer påverkas, min fundering är om inte våra politiker borde ta sig en ny funderare på om det skall byggas mera kärnkraft. En olycka är en olycka för mycket, nästa gång säger det boom och lovisa blir ett nytt tjernobyl.

20.02.2011 kl. 10:16

bok från förra århundradet...

Var på kirppis och hittade följande

:

Men den var årgång gammal så den måste skäras:

 Tur att man har en papperskniv (:

13.02.2011 kl. 22:14

Kära Soini

Studera denna sida så tar det inte 1½år nästa gång: http://www.webmasternow.com/copyandpaste.html
04.02.2011 kl. 18:21

huj

småborgarna hade möte på båten, jag var inte med på det
29.01.2011 kl. 21:41

LIBERAL: en som tror på frihet i handling och tanke, en som tror på fri vilja. SOCIALISM: ett socialt system i vilket producenterna äger både politisk makt och produktions-och distributionsmedlen. Ta bara de här två definitioner och smält samman dem: FRIHETLIG SOCIALISM: ett socialt system som tror på frihet i handling och tanke och på fri vilja, i vilket producenterna äger både politisk makt och produktions-och distributionsmedlen. "Vi är övertygade att frihet utan socialism innebär privilegium och orättvisa, och att socialism utan frihet är slaveri och brutalitet." - Mikhail Bakunin "Jag är inte en kommunist för att kommunism suger upp all samhällets krafter i staten och blir absorberad i den; för att den ofelbart leder till koncentration av alla produktionsmedel i statens händer; medans jag vill ha ett avskaffande av staten." - Mikhail Bakunin

Senaste kommentarer

25.03, 22:08Vår tid, vårt land av elaka.ratata.fi
14.03, 18:39Radioaktivitet av reach for the light